Zabezpečte si schody: Bezpečnosť aj po ich dokončení

Schody sú nevyhnutnou súčasťou väčšiny domov a komerčných budov, no nie vždy sa v procese ich výroby dostatočne zohľadní bezpečnosť. Často sa zabúda na dôležité detaily, ktoré môžu viesť k nebezpečným situáciám. V tomto článku sa pozrieme na to, prečo by sme mali klásť dôraz na schodové profily a ako môžeme aj po dokončení schodov jednoducho a bez búrania zabezpečiť ich bezpečnosť.

1. Úvod do problematiky

Bezpečnosť by mala byť vždy na prvom mieste, a to najmä pri konštrukcii schodov. Nedostatočné zabezpečenie schodov môže viesť k vážnym úrazom. Je však bežné, že sa pri výrobe schodov zabúda na kľúčové aspekty, vrátane osadenia schodových profilov. Tieto profily majú významný vplyv na bezpečnosť a pohodlie pri používaní schodov.

2. Dôležitosť schodových profilov

Schodové profily sú špeciálne konštrukčné prvky, ktoré sa používajú na zvýšenie trakcie a stability na schodoch. Ich hlavnou úlohou je minimalizovať riziko šmyknutia a pádu. Profily slúžia aj na ochranu okraja schodov pred opotrebením a poškodením. Bez týchto profilov sú schody náchylné na rôzne problémy, ktoré môžu viesť k nehodám.



3. Riešenie: SchlüterTREP profily

Našťastie, existuje riešenie pre tých, ktorí chcú zabezpečiť svoje schody aj po ich výrobe. SchlüterTREP profily sú špeciálne navrhnuté tak, aby poskytovali trvalú bezpečnosť a pohodlie pri chôdzi po schodoch. Tieto profily sa môžu jednoducho prilepiť aj po dokončení schodov, čo znamená, že nie je potrebné demontovať schody alebo ich rekonštruovať.



4. Ako sa dodatočne zabezpečiť

Proces dodatočného zabezpečenia schodov pomocou SchlüterTREP profilov je jednoduchý a efektívny. Profily s protišmykovým profilovaním, ako je Schlüter-TREP-EK, poskytujú extra trakciu na schodoch, čím minimalizujú riziko pošmyknutia. Pre schody s vyfrézovanými výrezmi je tu Schlüter-TREP-EFK, ktorý sa dá ľahko prilepiť a zabezpečiť tieto výrezy. Schlüter-TREP-GK/-GLK profily majú prilepenú nášlapnú plochu, ktorá sa neodlepí a zabezpečí ďalšiu úroveň bezpečnosti.


5. Vaša bezpečnosť na prvom mieste

Pri zabezpečovaní schodov by ste mali mať na pamäti, že vaša bezpečnosť je neoceniteľná. Dodatočné zabezpečenie schodov pomocou SchlüterTREP profilov je investíciou do vašej pohody a bezpečnosti. Môžete si vybrať správne profily pre vaše konkrétne potreby a uistiť sa, že vaše schody budú spĺňať všetky bezpečnostné normy.

6. Záver

Vaše schody by mali byť nielen funkčné, ale aj bezpečné. SchlüterTREP profily a Schlüter-KERDI-FIX lepidlo sú spoľahlivými riešeniami, ktoré vám umožňujú zabezpečiť vaše schody bez zbytočného stresu a nákladných stavebných úprav. Bezpečnosť by nemala byť otázkou kompromisu, a tieto produkty vám pomôžu zabezpečiť, že vaše schody budú bezpečné a spoľahlivé.


Vaša bezpečnosť na schodoch je dôležitá, a preto si zaslúži všetku pozornosť, ktorú jej môžete venovať. Investícia do SchlüterTREP profilov je investíciou do vašej bezpečnosti a pohodlia. Zastavte sa na našich predajniach v Bratislave na Bazovej ulici 2 a v Žiline na Sasinkovej ulici 13, aby ste sa presvečili. TREP profily máme k dospozícii vždy. Vaše schody, vaša bezpečnosť.

Obľúbené príspevky z tohto blogu