Odhlučnenie s Schlüter®-DITRA-SOUND: Pokojný domov bez hluku od susedov

Moderné bývanie prináša mnoho výhod, ale tiež nové výzvy, jednou z nich je nežiaduci hluk. Odhlučnenie sa stáva kľúčovým prvkom pre pohodlné a spokojné bývanie. Jedným z riešení, ktoré vám pomôže dosiahnuť tiché a pokojné prostredie, je použitie kontaktných izolačných materiálov proti kročajovému hluku. V tomto článku sa pozrieme bližšie na Schlüter®-DITRA-SOUND a jeho prínosy pre váš domov.

Prečo je odhlučnenie dôležité?

Kročajový hluk, teda hluk spôsobený chôdzou, padajúcimi predmetmi či inými mechanickými aktivitami, môže byť zdrojom značného nepohodlia. Tento typ hluku sa šíri cez podlahy a stropy, čím ovplyvňuje komfort bývania nielen v miestnosti, kde vzniká, ale aj v susedných miestnostiach a bytoch pod vami. Hluk môže narušiť váš spánok, prácu z domu alebo jednoducho čas strávený s rodinou.


Schlüter®-DITRA-SOUND: Efektívne riešenie proti kročajovému hluku

Schlüter®-DITRA-SOUND je izolačná vrstva z ťažkej polyetylénovej fólie, ktorá sa používa na zníženie kročajového hluku. Táto vrstva je pokrytá textilným rúnom na oboch stranách, čo umožňuje jej pevné ukotvenie do lepidla používaného na dlažbu. Hlavné výhody a technické parametre tohto systému sú:

  • Zníženie kročajového hluku o 13 dB: Nezávislé testy preukázali, že Schlüter®-DITRA-SOUND dokáže v reálnych podmienkach znížiť kročajový hluk o 13 dB, čo ľudské ucho vníma ako redukciu hluku o polovicu.
  • Ľahká inštalácia: Podklad musí byť rovný a nosný. Na podklad sa nanesie tenká vrstva lepidla ozubenou stierkou (3x3 mm alebo 4x4 mm), do ktorého sa celoplošne nalepí Schlüter®-DITRA-SOUND. Dlažba sa potom odborne pokladá priamo na Schlüter®-DITRA-SOUND.
  • Nízka konštrukčná výška: S výškou len 3,5 mm je táto izolačná doska ideálna pre renováciu a sanáciu budov, kde je potrebné udržať nízku konštrukčnú výšku.
  • Preklenutie trhlín: Schlüter®-DITRA-SOUND umožňuje preklenutie trhlín, čo znamená, že trhliny v podklade sa neprenášajú do dlažby.
  • Vysoká nosnosť: Fólia je nestlačiteľná, čo umožňuje dlažbe položené na Schlüter®-DITRA-SOUND odolať vysokému zaťaženiu, až do 5 kN/m², čo je dôležité najmä pre komerčné priestory.

Schlüter®-DITRA-SOUND v praxi

Použitie Schlüter®-DITRA-SOUND prináša okamžité výsledky v podobe zníženia hluku. Je ideálnym riešením pre domácnosti, ktoré hľadajú efektívny spôsob, ako zlepšiť kvalitu bývania. Či už ide o rekonštrukciu staršieho bytu alebo novostavbu, táto izolačná vrstva prináša benefity v podobe pokojnejšieho a tichšieho prostredia.

Okrem technických výhod, Schlüter®-DITRA-SOUND tiež prispieva k celkovej pohode obyvateľov. Hluk je jedným z najväčších stresorov v domácom prostredí a jeho eliminácia môže výrazne prispieť k lepšiemu fyzickému aj psychickému zdraviu. Vďaka tomuto systému môžete premeniť svoj domov na oázu pokoja, kde hluk z vonkajšieho prostredia prestane byť problémom.



Kde zakúpiť Schlüter®-DITRA-SOUND?

Ak vás Schlüter®-DITRA-SOUND zaujal a chcete ho využiť vo svojom domove, môžete ho zakúpiť u nás v predajni LIŠTOVÉ CENTRUM EU, s.r.o. v Žiline a na pobočke v Bratislave. Naši odborníci vám radi poradia s výberom a poskytnú všetky potrebné informácie na úspešnú inštaláciu tohto efektívneho izolačného systému.

Záver

Odhlučnenie je kľúčovým prvkom pre pohodlné a spokojné bývanie. Schlüter®-DITRA-SOUND ponúka efektívne riešenie pre zníženie kročajového hluku, čím prispieva k pokojnejšiemu a tichšiemu domovu. S jeho pomocou môžete dosiahnuť lepšiu kvalitu bývania a vytvoriť prostredie, ktoré podporuje vaše zdravie a pohodu. Nezabudnite, že tento produkt môžete zakúpiť v našej predajni LIŠTOVÉ CENTRUM EU, s.r.o. v Žiline a Bratislave, kde vám radi poskytneme ďalšie informácie a poradenstvo.

Obľúbené príspevky z tohto blogu